Pembuatan Film Porno Pertama Di Perancis


Lensa Globe - Patrick Robertson menulis dalam bukunya yang bertajuk Film Facts mengatakan bahawa film porno paling awal yang dapat dipastikan waktu pembuatannnya adalah film porno berjudul 'A L'Ecu d'Or ou la bonne auberge' yang dibuat di Perancis pada tahun 1908. Film porno ini menggambarkan seorang askar lemah yang mengadakan sebuah pertemuan dengan seorang gadis pelayan di sebuah rumah penginapan.






Namun, dia juga menyatakan bahawa filem porno Argentina iaitu 'El Satario' mungkin lebih tua lagi, Robertson menulis bahawa film ini mungkin digarap antara tahun 1907-1912. Koleksi film porno terawal yang masih kekal ada sehingga kini disimpan di America's Kinsey Collection.


Sekian gan artikel tentang pembuatan film porno pertama yang dibuat oleh dunia.
Previous
Next Post »

13 komentar

Write komentar
rosianto.com
AUTHOR
31 Julai 2013 12:45 PG delete

baru tau nih, mksh infonya :)

Reply
avatar
31 Julai 2013 7:42 PG delete

Hmmmm trnyata sudah dari dulu ya..

Reply
avatar
31 Julai 2013 8:43 PG delete

wah ternyata film porno udah ada dari jaman dulu banget ya.

Reply
avatar
bimaseta
AUTHOR
31 Julai 2013 8:46 PG delete

mkasih sob infonya :D jadi tau kalo jaman dulu udah ada gituan :)

Reply
avatar
31 Julai 2013 10:27 PG delete

saya baru tahu ni mas, makasih infonya

Reply
avatar
Hack4rt
AUTHOR
31 Julai 2013 9:25 PTG delete

waw gambarnya kuning2 gitu wkwk

Reply
avatar
amir igo
AUTHOR
1 Ogos 2013 9:21 PG delete

@bangancis.web.idiya gan, film porno sudah banyak diminati sejak dulu :-)

Reply
avatar
amir igo
AUTHOR
1 Ogos 2013 9:23 PG delete

@bimasetasip dah gan, masama..

Reply
avatar
amir igo
AUTHOR
1 Ogos 2013 9:23 PG delete

@bimasetasip dah gan, masama..

Reply
avatar
amir igo
AUTHOR
1 Ogos 2013 9:25 PG delete

@Hack4rthehe betul bget itu gan, kualitas msih low.. :-)

Reply
avatar

Aturan untuk berkomentar bagi para blogger sejati:
1. Jangan berkomentar yang mengandung unsur SARA, pornografi atau hal-hal diskriminatif
2. gunakan bahasa yang baik yah
3. Komentar SPAM otomatis akan terhapus EmoticonEmoticon

Pasang Iklan lensaglobe.com